Billie- avgång 9:42 till nya livet

Billie avgång 001

Billie- Avgång 9:42 till nya livet av Sara Kaderfors, Bonnier Carlsen, 2016
Vad glad jag blev av att läsa denna bok.Billie är en tolvårig tjej som bott i fosterhem vid några tillfällen och denna gång bär det av till Bokarp. Det är inte för att Billie är ostyrig eller störig utan för att mamman har det svårt som hon placeras tillfälligt hos Petra och Mange och deras två barn, Alvar och Tea. Men någonting är fel, allt känns konstigt, konstlat och konstgjort. Familjen är schemalagd och pratar bara vid middagar och på begäran. I skolan är det förvånansvärt bra och Billie mottas som en speciell person som alla vill vara vän med, så länge hon gör som de vill. Men Billie är ett öppet barn och inte dömande. Med sina frågor ser hon människor och ibland gör hon dem obekväma med sitt raka språk och frågor. Arg blir hon då hon förstår vad som är felet i familjen och inte kan förstå varför alla tiger som muren.
Jag gillar boken jättemycket och precis som Kaderfors tidigare böcker, Lex bok och Nyckelbarnen känns boken sann. Billie är ingen probleminventerare hon är en problemlösare, utan att hon vet om det. Hon ältar inte en massa utan verkar vara här, i nuet. Hon är besviken på sin mamma som inte orkar eller vill bry sig om sig själv så pass att hon kan bli bra och att Billie kan flytta hem. Men Billie ljuger inte och berättar gärna om sig själv, vilket gör att hon öppnar andra. Bokarp kanske är ett bra ställe…
Boken rekommenderas från 9 år, jag läste den med stor behållning.
Bra jobbat Kaderfors
Klar 4:a! // Maria E

3 svar till “Billie- avgång 9:42 till nya livet

  1. Ping: Billie- du är bäst | Hobbybibliotekarien

  2. Ping: Vitormen- PAX 8 | Hobbybibliotekarien

  3. Ping: Billie- Alla tillsammans | Hobbybibliotekarien

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s