Billie- du är bäst

billie-001

Billie- Du är bäst av Sara Kadefors, Bonnier Carlsen, 2017

Billie bor kvar i sin fosterfamilj och är lika observant som vanligt, för små detaljer som händer men framförallt vad som inte händer. Barnens kusin, Douglas, och hans pappa, mamma Petras bror, talas det inte om eller med och det är konstigt, de bor ju i samma stad. Hade inte Billie kunnat bo här om inte Casper dött? Men mest konstigt tycker hon att det är att Alvar inte säger som det är till sin pappa, en gång för alla, man får säga nej. Billie längtar efter sin mamma och särskilt när det blir jobbigt men åka hem är ingen bra idé. ”Ingen större idé att längta” konstaterar Billie och kämpar vidare. Kusin Douglas väcker känslor som inte funnits förr och hon försöker utöva konsten att inte bry sig, fast hon gör det.

Jag gillar Billie, hon är rak och snäll, det gör att hon blir vald till ”kamratstödjare” men det blir lite för mycket och åtgärder måste vidtas. Billie försöker heller inte mörka att hon bor i fosterhem och hon försöker medla mellan Petra och Jens men varför är Tea alltid själv på skolan? Billie ser mycket och ställer frågor, vilket hon gör på ett bra sätt. Kadefors skriver bra och det är lätt att läsa, även om det inte är lättläst. Vem bryr sig om Billie, kan jag undra?

Klar 3:a // Maria E

Läs gärna första boken om Billie: Billie: Avgång 9:42 till nya livet

2 svar till “Billie- du är bäst

  1. Ping: Vitormen- PAX 8 | Hobbybibliotekarien

  2. Ping: Billie- Alla tillsammans | Hobbybibliotekarien

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s