Billie- Alla tillsammans

Billie- Alla tillsammans av Sara Kaderfors, Bonnier Carlsen, 2018

Tredje och sista delen. Billie är en tolvårig tjej som bott i fosterhem vid några tillfällen, det är inte för att hon är ostyrig eller störig utan för att mamman har det svårt som hon nu placerats tillfälligt hos Petra och Mange och deras två barn, Alvar och Tea i Bokarp. Billie är en problemlösare, utan att hon vet om det. Hon ältar inte en massa utan verkar vara här, i nuet. Men nu verkar den fina fasaden som Petra och Mange har krackelera. De tycker inte lika, längre och är inte enade om just någonting, vad händer?

Barnens kusin, Douglas väcker känslor som inte funnits förr och hon försöker utöva konsten att inte bry sig, fast hon gör det och det gör Douglas också. Men ändå ber Billie Alvar att följa med till sin mamma. Hur vet man om man är ihop och hur skall man göra? Billie vet inte…men mest av allt vet inte Billie om hon vill flytta hem eller om hon redan är hemma? Att säga att hon inte förändrats är en lögn, för visst har hon det. Trots att Petra och Mange försöker sitt bästa för att hon skall få vara barn, har Billie en helt annan syn på livet än många andra, som inte gått igenom det hon gjort. Men det går bra även om allt inte är perfekt, ja, till och med dåligt.

Kanske lite för ”happy end” men det är bra. Det går faktiskt bra för många som kommer till fosterfamiljer. Jag gillar Billie fortfarande. Varför måste man vara ihop? Kan man inte bara vara tillsammans?

3:a // Maria E

Läs om del 1: Billie- Avgång 9:42 till nya livet

Läs om del 2: Billie- Du är bäst

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s