Medicinen

medicinen-001

Medicinen av Hans Koppel, Månpocket, 2010

Jag var tvungen att läsa något lätt för att få bort Guillous bok ur huvudet. Denna var lättsam, kul och lite igenkännande. För vem vill inte ha en förändring ibland och enklast är väl att förändra sig själv, men hur lätt är det.?

Johanna som är ensamstående med två barn är hunsad och har svårt att säga nej, på jobbet och hemma. Hon får ett erbjudande att åka på en sponsrad resa från ett reseföretag, då hon är resereporter på tidningen tror hon att hon skall få åka och lovar barnen en resa…Chefen tycker inte likadant och skickar en annan. Johanna får nu problem då hon lovat barnen, för att få extra pengar anmäler hon sig till ett medicinskt experiment för läkemedel. Bieffekterna som medicinen för med sig får oanade konsekvenser.

Rolig bok om hur påverkbar en människa kan vara och hur farligt och destruktivt det kan vara för omgivningen som vant sig vid ett visst sätt. Vi får ta del av det genom Johannas ögon och det är extra kul. Boken är filmad av Colin Nutley med Helena Bergström i huvudrollen, 2014.

3:a med en positiv känsla 🙂 // Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s