Bambi

Bambi 001

Bambi av Mons Kallentoft och Markus Lutteman, Book Mark, 2016

Tredje boken om Zack Herry i den så kallade Herkulesserien. Zack har förlovat sig och försöker lägga Hebe bakom sig. Ett gäng ungdomar hittas döda i skärgården och det ser ut som om de hjälpt varandra att skada sig, de ser lyckliga ut. Några dygn senare hittas flera ungdomar döda i en villa där det har varit fest. Det är en typ av drog som ingen sett tidigare. Zack tar hjälp av Abdula för att testa drogen och får en otrolig upplevelse och insikt i vad drogen gör med en. Mera, Zacks flickvän, berättar att han skall bli pappa och de skall träffas på lunchen för att kolla babysaker. Olympia, Hebes mamma försöker få henne att glömma Zack medan Zack försöker, med DNA-spår, lista ut vem hans mamma var…inte den kvinna han kallade sin mamma i alla fall. Kollegan Deniz har fått en ny kollega och det gör Zack avundsjuk.

Det blir en lagom röra av alla ingredienser och Zack har lite svårt att fokusera på de verkliga brotten och hitta personen bakom Bambi-tabletten. Ett något långsökt motiv till dåden visar sig och detta med collateral damage gick inte att undvika. Denna del tre, är den sämsta hittills och jag funderar ofta på hur många böcker till som skall komma ut innan mamman avslöjar sig för Zack, vi, läsare, har redan listat ut det. Kommer Zack droga ner sig eller bli ren? Tja, vad har han att välja på?

Svag 3:a blir det för denna del // Maria E

Del 2: Leon

Del 1: Zack

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s