Zack

zack 001

Zack av Mons Kallentoft och Markus Lutteman, Book mark, 2014
Första boken i Herkulesserien och jag blev positivt överraskad. Zack är polis, en lite kantstött sådan, som plågas av att mordet på hans mamma aldrig blivit löst. För att orka med och förtränga all sorg tar Zack droger och jobbar som en tok. Bästa vännen Abdula förser honom med droger men är också hans stora trygghet som han enkelt skulle ta en kula för. Flera asiatiska kvinnor mördas på ett brutalt sätt och nu gäller det att hitta förövaren innan fler dör. Kvinnohat, rasism, människohandel finns invävt i detta, tillsammans med rika män med makt.
Boken var lätt att läsa och lätt att komma in i och jag får stor förståelse för Zack som går en balansgång mellan framgång och fördärv, nu måste han välja annars går allt åt skogen. Kollegan Deniz är ett bra stöd som verkar förstå att något är på tok men inte hur mycket på tok det är.
Visst finns det ”ensamma polis grejen” här också men det har jag lite överseende med och på det hela taget är det en bra spänningsbok med alla ingredienser som hör till för att verka trovärdig.
Stark 3:a // Maria E

Ett svar till “Zack

  1. Ping: Bambi | Hobbybibliotekarien

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s