Seppos knivskola

Seppos knivskola 001

Seppos knivskola av Peter Johansson, Books on Demand, 2008

Svårt att avgöra om detta är ”bara på skoj”, självupplevt eller 200 sidor lång berättelse om alla fördomar som någonsin kan uppbringas om finnar. Det är handel med maffia, stölder, försäkringsbedrägeri, mord, knivslagsmål och bastubad. Självklart osar vodkan och finkel runt det hela och när det inte gör det är det bakfyllans odör som sprider sig.

Man får i alla fall ge Seppo en eloge, han är uppfinningsrik och inget ”sitter fast”, fast riktigt rent mjöl i påsen har han ju inte, och inga av ”eleverna” i Seppos knivskola heller. Hade de det då de kom till Kemijärvi så var det inte rent efteråt. Helt otrolig bok, den ena sammanträffandet överträffar det andra.

Vill man frossa i fördomar, fylla och snudd på inbördeskrig är detta den perfekta boken.

Klar 4:a // Maria E

2 svar till “Seppos knivskola

  1. Ping: Döden sover… | Hobbybibliotekarien

  2. Ping: Dilledagboken | Hobbybibliotekarien

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s