LBD- bara för tjejer

LBD 001

LBD-bara för tjejer av Grace Dent, Bonnier Carlsen, 2004

”Språket är som en kulspruta laddad med skratt- och gråtpiller, rappt, underfundigt, lätt, nyskapande, feministiskt och tufft”. Så står det på baksidan av boken och jag blev nyfiken.

Ronnie ä 14 år och går i 8:an ( typ), hon får inte åka på rockfestival med sina kompisar, skolans fest ställs in och mamma och pappa är inte som de brukar vara och snygge killen Jimi skall spela på familjens pub. Det håller på att bli katastrof. Ronnie, Fleur och Claudette ( LBD) bestämmer sig för att fixa en egen festival på skolan, hur svårt kan det vara??

Jorå, språket är bra och riktigt underhållande och detaljerat. Bara Ronnies beskrivning av vissa lärare är kul. Om man som elev slutar att lyssna till vad läraren säger och koncentrerar sig på hur denne ser ut eller pratar istället blir detaljerna både ytliga och kul. Men, jag säger men, jag är vuxen och författaren är född 1973, också vuxen, är kanske inte rätt personer att uttala sig om språket. Undrar vad en 14 –åring tycker om språket? Lamt, kanske?

Titeln heter på engelska LBD- It´s a girl thing och jag tycker nog att det kunde fått vara en tjej grej eller tjejer endast…

Nåväl, det blir en 3:a // Maria E

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s