Dilledagboken

Dilledagboken 001

Dilledagboken- den dryckesgalna finnen av Juha Vuorinen, Bazar, 2003

Trodde att denna bok skulle vara rolig/dråplig då jag på baksidan läste ”Fyllbulten Lille Juhas hjärtskärande fina liv kryddas av undergroundserietecknaren Pastor Kärmes skitdåliga bilder”. Men det är bara supa och knulla, på sidan 91, har Juha lockats med till ett AA-möte men konstaterar snabbt att alla verkar ha problem med alkoholen och hoppas att han aldrig skall bli alkoholist…hmmmm. På sid 114 uppstår det enda roliga i boken; då Juha är på apoteket och en man skall köpa ”salva så att man kan sätta på nån i arslet med?”. Jag undrar hur mycket översättaren Marjut Markkanen skrattat, under arbetets gång, för det är det enda som är roligt, beskrivningarna av olika situationer. Själva storyn är djupt tragisk och långt i från kul. Jämfört med denna framstår Seppos knivskola som rena nobelprisämnet.

1:a // Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s