Alkemisten

Alkemisten av Paulo Coelho, Bazar pocket, 2007

Slumpen är ingen tillfällighet” hade lika gärna kunnat vara titeln på denna bok. Jag hade några dagar innan, jag fick låna denna bok, köpt boken ”De vises sten” på loppis, inte Harry Potter-boken utan en annan bok om jakten på lycka och evigt liv av Honoré de Balzac och att just denna bok också handlar om de vises sten är ju lite kul.

Santiago är en andalusisk herdepojke som drömmer om att finna en skatt och sedan är det slumpen som guidar honom genom en lång resa för att finna denna skatt. På sin resa möter han Alkemisten som lär honom att lyssna till sitt hjärta, så en annan titel hade kunnat vara ”Gå dit hjärtat leder dig”

Boken är lättläst och faktiskt lite rolig, nästan dråplig ibland med en fin knorr på slutet.

Jag ger boken en klar 3:a.  / Maria E

Ett svar till “Alkemisten

  1. Ping: Ta mig härifrån | Hobbybibliotekarien

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s