Klotter i Källtorp

Klotter i Källtorp av Petrus Dahlin och Sofia Falkenhem, Tiden, 2008

Detta är tredje boken om kioskdeckaren Kalle Skavank, de två tidigare heter Ugglor i Bagarmossen och Änglar på skogskyrkogården.

Kalle heter egentligen Flodqvist i efternamn men kallas skavank eftersom han har en protes på höger fot. När han var två år räddade hans mamma honom från att dödas av tåget men omkom själv och det var kanske då han blev av med höger fot. Nu är ny protes på gång och Kalle är glad.

Det är påsklov och Kalle brukar jobba några timmar i sin pappas kiosk och sälja glass och tidningar. Nu kommer rektorn på hans skola in och vill ha hjälp. Någon har klottrat ner hela skolan. Rektorn har hört att Kalle är en duktig deckare och ger honom uppdraget att finna klottrarna.

Kalle tar hjälp av sin kusin Dilsa och tillsammans börjar de undersöka och fråga runt.

Boken är bra nybörjarläsning, lite åt Lasse&Maja hållet, saker händer i närområdet. Språket är enkelt och förklarande och karta finns med för att man skall få en bättre förståelse för området. Kalle och Dilsa är bra.

Klar 3:a och rekommenderas från 8 år

/ Maria E

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s