Jag älskade honom

Jag älskade honom av Anna Gavalda, Bonnier Pocket, 2006

32-åriga Chloé har två barn med en man som lämnat henne för en yngre kvinna. Barnens farfar, Chloés svärfar, tar med dem till landet över en weekend. Där utspelar sig en ”maktkamp” i ord och Pierre öppnar sig och berättar om brodern som dog och djup förälskelse och olika val som han gjort för att överleva i sin situation. Chloé berättar om sin saknad av maken och irritation över hans val och varför. Samtalen öppnar bägges ögon och Chloé kommer att tänka- är det inte bättre att vara lycklig och singel än olycklig ihop, bara för barnen? Det påminner mig om en sång ”Det är bättre med ensam ensamhet än ensamhet när man är två”

Gavalda fångar mig inte lika mycket med denna bok som med ”Tillsammans är man mindre ensam” men den får en 3:a för språket och stämningen. Vuxenbok.

/ Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s