Time Riders

Time Riders av Alex Scarrow, Buster Nordic, 2013

Tre ungdomar som på olika sätt skulle ha dött 1912, 2010 och 2026 ”räddas” och är nu med i en hemlig klubb vars enda uppgift är att se till att ingen ändrar historien, som vi känner den. De finns 2001 och det är av en anledning; 11 september. Så varje morgon den 11 september skall allt vara som det brukar vara en katastrofdag. Om det av någon anledning inte sker en katastrof då, har någon ändrat på historien. Liam får i uppgift att hitta felet, Madde, sköter tekniken och Sal känner av läget. De har också sin AI (Artificiell Intelligens) kompis, Bob med sig och nu är han med Liam 1957. Men de är inte de enda som reser i tiden. Vi träffar Paul Kramer och hans vänner som 2066 tycker att världen är en usel plats och de måste ta sig tillbaka i tiden och ändra på andra världskrigets utgång…men allt blir inte som tänkt och den som strular med tiden…

Jag hade svårt att hitta formen på boken men till slut så lossnade det men jag känner att tidsresorna som Theo och Ramona gör är roligare och mer lärorika. I denna bok verkar allt gå åt fanders vare sig man gör något eller inte. Inte så roligt att läsa. Kan rekommenderas för 13 år och äldre.

2:a som blev 3:a mot slutet // Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s