Snapphanar

Snapphanar

Snapphanar! Av Kim M.Kimselius, Roslagstext, 2006

Detta är en av många böcker som Kimselius skrivit om händelser förr i tiden. Några andra exempel är om Pompeji, Faraos tid, Häxtiden, Inkariket, Digerdöden och Vikingatiden. Jag blev positivt överraskad av att den var så lätt att läsa. Historia skall ju vara tråkigt…men nej. Hade historielektionerna haft dessa böcker att ge eleverna hade många haft högre betyg och ett större intresse.

Ramona och Theo har en förmåga att resa i tiden. De har alltid gjort det tillsammans men denna gång ”far” Ramona själv till 1676 och hamnar mitt i kriget mellan Danmark och Sverige. Ramona skulle hälsa på sin farmor i Skåne och såg inte fram emot att träffa på sin jobbiga kusin men när farmor inte är hemma går Ramona en runda i huset och öppnar dörren hon aldrig tidigare öppnat. Kusin Robert kontaktar Theo om vad som hänt och tillsammans ”reser” de efter Ramona och det blir strid på liv och död.

Jättebra bok som levandegör historien på ett underhållande och lättsamt sätt.

Klar 3:a

/ Maria E

Ett svar till “Snapphanar

  1. Ping: Time Riders | Hobbybibliotekarien

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s