Minns oss som nu

Minns oss som nu av Anna Lönnqvist, LB förlag, 2020
Dagen före julafton anländer floristen Thea till ett frostigt Sunnanby från somriga Nya Zeeland. Hon har två veckor på sig att ta hand om dödsboet som hennes mammas moster lämnade efter sig och när det är klart skall huset säljas. Mormors syster, varför visste hon inte om henne, vad kan ha hänt som gjorde att ingen pratade om Marianne?
Mäklarfotografen, Tim, kommer och skall fota huset men verkar känna igen sig. Granngubben påminner om granngubben i Ensam Hemma, och mostern Marianne var nog betydligt mer passionerad än hennes ensamma tillvaro tydde på. Thea blir snabbt uppslukad av att finna svar. Huset läggs ut och på visningen kommer en kvinna som också verkar känna igen sig, men skall hon verkligen få köpa huset…?
Thea bär dock på en egen tung hemlighet och vet att hon aldrig mer kan ha ett förhållande. Tim i sin tur har ett trassligt förflutet som hans hjärta aldrig återhämtat sig från. Drömmen om de två är omöjlig redan från början och när tiden rinner ifrån dem visar sig Tim också ha dolt saker som får långt större konsekvenser än han själv kunde ana. Allt de hade var nu.

Feelgood…
3:a // Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s