Luna och superkraften

Luna och superkraften- Upptäckten av Sören Olsson, Leif Eriksson och Martin Svensson, Book Mark, 2020

Vad är nu detta en copycat av Våhlunds Handbok för superhjältar? Jo, men lite så är det. Luna som går i trean, upplever att skolan är tråkig och har ingen att vara med på rasten och hon känner sig osynlig. Då hon ser en fin blå fågel är det ingen som hör henne och hemma försöker hon berätta vad som hänt men mamma fixar med mat, pappa fixar vin och lägger ut matbilder på Facebook , ingen verkar bry sig och småbrorsorna är hysteriska så när Luna går ut är det ingen som märker något. Månen vid sjön ger henne en superkraft, extremt bra hörsel, som hon inte riktigt vet hur hon skall hantera. Tjuvlyssna, spionera, ja vad gör man med superhörsel. Luna ”råkar höra” ett samtal där en pappa pratar med sin son, som går i femman, om fotbollsträningen som sonen låtsas gå på men gör något annat i ställe…det skall Luna ta reda på.
Lite lika är de ändå, fast denna bok är mera Sverigefierad. Mobiltelefonerna finns med som de vuxna är upptagna med och därför försummar barnen…Är denna bättre som handbok? Men varför har en nioåring tråkigt i skolan, det borde vara viktigare att fokusera på. Det skall ju vara kul i skolan.
Rolig bok att läsa högt i klassen och den har fina illustrationer av Andrea Femerstrand
3:a // Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s