Bröderna Tjej

Bröderna Tjej av Per Nilsson, Alfabeta, 2019

Allt han skriver är sant och brotten är sedan länge preskriberade…låter spännande tycker jag och läser vidare i denna självbiografi av Per Nilsson för så tolkar jag att det är, när han i jagform berättar om det han var med om och som började under jullovet i nian.

Per var en skötsam femtonåring och jobbade med postutdelning och på en av dörrarna i trapphuset står ” I TJEJ” på dörren och han börjar skratta, 1 tjej (en tjej), jaha, kul…men när innehavaren frågar vad som är så roligt, är det inte så roligt längre.

Han får förklara och berätta att om föräldrarna skulle få hans avklippta fingrar i ett kuvert skulle de bli ledsna och han skulle inte kunna spela piano. Spelar du piano? ja. Du skall bli pianist? Nä, matteprofessor.

Och det var just för att han spelade piano och var duktig på matematik som han fick börja arbeta för gangsterbröderna Tjej. Leverera leveranser åt olika håll samt föra kassabok.

Hur kunde detta hända? Otroligt skruvat men pengarna strömmar in, både till bröderna Tjej och till Per. Han har efter en tid mer pengar än han kan göra av med utan att väcka uppmärksamhet
Gangsterdrottningen låter Per ha hand om dottern Szofia en tid och de drar till Köpenhamn. En spännande resa för dem båda där Per kommer att bli mer man än barn.

Klar 3:a // Maria E


Per Nilsson är en av Sveriges i särklass mest lästa och älskade barn- och ungdomsförfattare. Han är född 1954 i Malmö, men bor sedan länge i Sölvesborg i Blekinge. De sex böckerna om Pim-Pim och ängeln Extra är jättebra.

Ett svar till “Bröderna Tjej

  1. Broderna Tjej! ar en skruvad berattelse om den helt vanlige killen som halkade in pa ett bananskal mitt in i en av Sveriges farligaste forbrytarligor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s