Extra- En morgon stod hon bara där

EXTRA En morgon stod hon bara där av Per Nilsson, Alfabeta, 2011

”Änglar finns men dom är få, det är sällan dom syns, men då och då kan man upptäcka en…” Det är kallt och snölöst denna vinter men då vårterminen skall börja så ser Pim-Pim en tjej som stå på skolgården. Av en händelse rullar fotbollen precis dit och Pim-Pim springer efter för att hämta bollen och får se hennes blåa ögon, men nog är hon blek, tänker Pim-Pim, sover hon dåligt?

Extra heter flickan som börjar i klassen och verkar lite underlig, inga regler kan hon eller verkar hon följa, alla kan hon vara med och prata med, märkligt. Och vad händer på sjukhuset där frökens nya baby från Kina ligger sjuk? Magi?

Det var kul att läsa denna bok, kanske rör det sig om en vecka, kanske två och Pim-Pim är så normal att han nästan skäms, och vad heter tårna egentligen? Stortå, pektå, långtå, ringtå och lilltå? PimPim bor med sin mamma och nya kille och hon är som mammor är mest, pinsam. Går naken hemma efter duschen, klagar på att killar inte sitter då de kissar och berättar om hur det var då Pim-Pim var pytteliten, suck!

Bra bok med lätt text och korta kapitel med stor igenkänningsfaktor. Klar 4:a / Maria E

Ett svar till “Extra- En morgon stod hon bara där

  1. Ping: Bröderna Tjej | Hobbybibliotekarien

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s