Björnstad

björnstad_pocket

Björnstad av Fredrik Backman, Månpocket, 2018

När jag läser denna bok känns det som om jag redan läst den…småstaden, lagandan, våldtäkten på festen då alla var fulla, anklagande och ångest och kärlek. Allt finns där fast i en annan tappning och jag gillar Backmans språk. En man som heter Ove var skriven på samma sätt, känsligt och närvarande. I en liten ort där alla känner alla är det inte lätt att bryta rutiner, alla vet ju vem man är och vad man är, eller?

Det handlar om fd proffset Peter som flyttat hem för att bygga upp sin gamla klubb, hustrun Mira som inte tycker att livet i skogen alltid är så kul, dottern Maya och sonen Leo. Klubbens hjälte Kevin och hans kompis Benij, men hur bra känner de varandra? Om Amat som verkligen vill spela och som verkligen får det. Men också om oväntade relationer och styrkan att stå upp för sina vänner. Boken är lättsam men med djup. Både i handling och i relationer där mycket ligger dolt under ytan.

Visst blir det film, det var som att läsa ett manus.

4:a // Maria E

 

Ett svar till “Björnstad

  1. Ping: Vi mot er | Hobbybibliotekarien

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s