Nevermoor: Morrigan Crows magiska förbannelse

Nevermore 001

Morrigan Crows magiska förbannelse av Jessica Townsend, Semic, 2018

Detta är första boken i serien om Nevermoor och jag lockades för att recensenten Steven Ekholm skrev att detta är en bok för de som saknar Harry Potter och jag tillhör dem och högg till direkt. Morrigan är född med en förbannelse vilande över henne. Allt dåligt som händer är hennes fel och hennes liv kommer att ta slut på hennes 11-årsdag, det vet alla, fast ingen i Morrigans familj verkar bry sig att hon skall dö. Alla andra barn skall vara med på Budgivningsdagen där olika personer lägger bud på barn som de vill utbilda i sitt skrå, typ. Morrigans pappa, kansler Crow, tar med Morrigan dit, för att bli mer populär, men plötsligt får Morrigan bud på sig…fast hon skall dö…märkligt. Det är Jupiter North från Wundersamfundet som lägger bud. Jupiter tar med henne från en säker död och skall vara hennes mecenat genom intagningsproven, frågan är om Morrigan kan lita på honom.

I Nevermoor finns ett fantastiskt hotell och ingen dag är hotellet sig likt. Det finns också en kille, Hawthorne, jättekatten Fenestra och många andra barn som också vill in i Wundersamfundet. Absolut kan man hitta likheter med Harry Potter och hans värld, men det gör inget. Jag har läst om många olika världar med inspiration från Tolkiens värld och Jules Verne mf.

Det som är bra, tycker jag, är att det inte finns någon begränsande karta. Vissa världar har en karta och då undrar jag ofta vad finns vid sidan om. Det är drygt 20 år sedan första Harry Potter-boken kom ut och jag tror att detta försök till att fylla hans fantasy-hål fungerar. Det är nästan en ny generation som skall läsa om Nevermoor och att jämföra med Harry Potter är lönlöst. Denna bok står själv och jag ser framemot del 2.

Klar 3:a // Maria E

Ett svar till “Nevermoor: Morrigan Crows magiska förbannelse

  1. Ping: Nevermoor- Wundersmeden, Morrigan Crow &den hemliga kraften | Hobbybibliotekarien

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s