Rastplats 58-mordet på Carolin

Rastplats 58 001

Rastplats 58-mordet på Carolin av Peter Johansson, Black Island Books, 2017

Likt Jakten på kapten Klänning är detta en jobbig bok att läsa, där jag som läsare ingående får ta del av polisarbete och inser att mycket är en slump. Tips som kommer in skall sorteras, värderas och eventuellt undersökas eller i sämsta fall avfärdas som strunt. Men vad kan betecknas som strunt i en utredning som denna. I början av boken kan man läsa: ”Hela sanningen har inte varit möjlig att presentera. Anledningen är lika enkel som obehaglig: En är död. Den andra vill inte berätta.” 2008 skedde mordet och jag blir fruktansvärt illa berörd av att ta del av materialet, oaktat det är fingerade namn eller ej, oaktat vissa förhör är omskrivna från talspråk. Om Toni Alldén sägs det på sid 82: Jag tror att Alldén är en person som har svårt att berätta. Och så är det, för på sid 148 konstaterar de att hela sanningen skulle de aldrig få berättad. Så djävulskt irriterande att veta att han slingrar sig och sedan att Silbersky skall komma och visa intresse…

Jag tycker Johansson skriver bra, boken är lätt att läsa men jobbig och jag tycker inte det minsta synd om Alldén.

4:a // Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s