Jakten på kapten klänning

Jakten på kapten klänning 001

Jakten på kapten klänning av Jonas Trolle, Pocketförlaget, 2016

Ja, men fy fan vilket svin!

Detta är en sann berättelse om ett unikt brottsfall. Aldrig tidigare har en så hög polischef varit misstänkt för så grova brott som Lindberg. Jonas Trolle, kriminalkommissarie i Stockholm, berättar om spaningsarbetet som fällde Lindberg och det är en berättelse som ger kalla kårar efter ryggraden. Så mycket som upptäcktes av en slump och så mycket som kunde ha undvikits om kopplingar gjorts tidigare. Men ytterst var det nog så att ingen trodde att Lindberg kunde vara skyldig, han som pratade så varmt om jämställdhet och värnade om många andra mjuka frågor, nä, det kan väl inte vara han…???

Men jo, och nu var det noga att inget läckte utanför denna lilla grupp, så inga spår skulle sopas igen. Boken varvas också med vittnesskildringar från flickor/barn på 14 år som kommit i kontakt med Lindberg och flera andra kvinnor som han utsatt för vidriga övergrepp. 6 års fängelse blev det ”bara” och den 25 januari 2014 frisläpptes han.

Det var jobbigt att läsa denna bok och ta del av övergreppen och vad man i efterhand borde ha undersökt mer men av olika skäl, mest ekonomiska, inte gjorde utan prioriterade annat. Jag kände att Trolle också efterhand blev mer och mer uppgiven och tyngd över att en polischef som var en förebild på polishögskolan kunde göra sådana saker, vem kan man lita på?? En stark och spännande berättelse som lite mattas av i sista ¼ av boken, men helt klart läsvärd. Det värsta är att Lindberg inte var ensam och inte är ensam utan att det finns ett nätverk av dessa sadister som håller ihop. Själv blir jag förbannad och får högt blodtryck över alla småflickor som nyfiket chattar på nätet och sedan lockas i fällor på detta vis av män som tror att gruppsex eller våldssex är vad 14-åriga flickor vill ha, särskilt med en man över 60 år…

3:a // Maria E

Ett svar till “Jakten på kapten klänning

  1. Ping: Rastplats 58-mordet på Carolin | Hobbybibliotekarien

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s