Mysteriet på Hester Hill

Mysteriet på hester hill 001

Mysteriet på Hester Hill av Kristina Ohlsson, Lilla Piratförlaget, 2015

Meg (Margareta)och Frank skall vara några veckor på sommaren hos farbror Eliot och Carl. Det känns inte lika kul som förra gången för nu skall föräldrarna skiljas och barnen flytta emellan. Men väl på Hester Hill får de varsina rum och det tar inte lång tid innan Meg hör ett barn som gråter. Frank får ett besynnerligt meddelande från bokhandeln i byn: Margareta har ett paket att hämta. Farbror Eliot jobbar mycket, så det blir Carl som tar sig an syskonen, men visst blir det en hel del tid som de måste vara själva i huset. Hushållerskans barnbarn Lily kommer också dit och Meg hämtar paketet.

Ohlsson skriver bra och spännande om att resa i tiden. För 100 år sedan var det en helt annan tid och blev man gravid som ung kvinna, utan make, kunde man komma till Hesters hus och få hjälp, inte för att behålla barnet utan för att ge bort det. Meg, Frank och Lily förstår snabbt att de måste ändra på historien och ställa allt till rätta för att få lugnt i huset. Att Eliot och Carl lever tillsammans är inget som kommenteras av barnen, det är bara så. I detta finns invävt oron, ledsamhet, arghet för hur det skall bli efter skilsmässan.

Läs även Glasbarnen

3:a  // Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s