VEI- bok 1

VEI, bok 1 av Sara Bergmark Elfgren och Karl Johansson, Kartago, 2017

En riktigt bra seriebok, första delen av två, som handlar om kvinnan Vei som blir indragen i slag mellan jättar, asagudar och människor. Själv har hon en droppe jätteblod i sig och förväntas vara jättarnas kämpe mot asarna. Dessvärre vet ”hennes” jätte att asarna fuskar och för att rädda henne från en säker död, slänger han henne långt ut i havet och där blir hon räddad av ett gäng människor, bedömt vikingar. Dessa människor blir supernöjda då de får höra att hon kan leda dem till Jotunheim. På skeppet uppstår tvivel och split mellan de som tror på att Jotunheim finns och de som tror att allt är en skröna. Väl i Jotunheim går det inte som människorna planerat och Vei förbereds för strid mot asarna. Oväntad hjälp kommer från asen Loke.

Myt, skröna, hittepå eller sant, vem vet? Genom en skickligt berättad historia och med effektfulla illustrationer följer vi Vei. Men också Dal som är människan som tvivlar på sin egen ”prins” och vågar tänka om. Vei, som aldrig litat på råd från någon, van att klara sig själv, blir plötsligt överraskad av att få hjälp som visar sig fungera. En serie för vuxna, sex förekommer men inte porr. Bra där Bergmark.

Klar 4:a // Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s