Glasbarnen

Glasbarnen 001

Glasbarnen av Kristina Ohlsson, Lilla Piratförlaget, 2013

Boken vann Barnens romanpris 2013 och jag förstår precis varför. En riktigt spännande bok. Billies pappa har nyligen dött och för att få en nystart flyttar hon och mamman till mammans hemstad. Huset är allt annat än trevligt men mamman insisterar. Men vad är det som händer i huset och vad är det som har hänt?? Det måste spöka, tror Billie, men det gör inte mamman. Tillsammans med Aladdin och Simona, som bägge har sett och hört en del, börjar hon att forska om husets historia. Något otäckt måste ha hänt, för ingen lämnar väl sitt hem utan att ta med sina böcker, eller?? Det blir ett spännande sommarlov för Billie och hennes vänner.

Jag tycker att Ohlsson lyckas bra med att bygga upp spänningen och hålla den på lagom nivå. Hon gräver inte vidare i självmord och djuplodar inte i olyckor utan är bara saklig. Passar för barn från 10 år.

Klar 4:a // Maria E

Ett svar till “Glasbarnen

  1. Ping: Mysteriet på Hester Hill | Hobbybibliotekarien

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s