Om du såg mig nu

om du såg mig nu 001

Om du såg mig nu av Sofia Nordin, Rabén&Sjögren, 2017

Fjärde boken i framtidsdystopin, där nästa alla dött i febern. Detta var ingen bok jag saknade men blev lite nyfiken då den kom ut. Det är Esmael som har huvudrollen och hans berättelse börjar innan allt hände, på en skoldans i åttan där han känner att han är på topp, tills folk börjar bli sjuka runt honom. Det har gått sju-åtta månader sedan och Ella har precis stuckit till Umeå och Esmael känner sig sviken. Han bestämmer sig för att åka efter och leta Ella.

Ella kör sitt race efter sin agenda och det är inte samma agenda som Esmaels. Väl i Umeå hittar han Ella men inget blir som han tänkt. För Ella har inte alls tänkt på samma sätt och förstår inte att hon förväntas bete sig på ett visst sätt. Esmael blir väldigt egoistisk och börjar agera utifrån vad han anser bäst…och blodvite uppstår nästan då förhandlingar och tankar går fel.

Nordin skriver bra och trovärdigt. Som 14-15-åring skall man inte behöva tänka så mycket och man skall ta dagen som den kommer. Vem vet om man lever i morgon? Ensam är inte stark i en sådan situation som barnen befinner sig i så det gäller att ge och ta av sina kunskaper och känslor. Lika mycket som att dela med sig av maten, utan att förväntas få något i utbyte, får man det är det bra annars är det bara så. Tillsammans måste de starta om allt på nytt…någonstans kanske det inte dött folk?

Denna bok var inte lika bra som de tre första, 3:a // Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s