Utgrävningen

utgrävningen 001

Utgrävningen av Max Andersson, Kartago, 2016

”En episk labyrint fylld av drastiska vändningar, våldsamma konfrontationer såväl som förlösande situationskomik”, det kan man läsa i en recension, men jag har lite svårt att få grepp om berättelsens sju kapitel på sammanlagt över 300 sidor

I serien återfinner huvudpersonen delar av sin familj bland underjordiska lämningar av föräldrahemmet, som påträffats vid arkeologiska utgrävningar. Under försöken att återknyta familjebanden visar det sig snart att något inte riktigt stämmer. Allt är ungefär som när man återberättar en dröm som man tyckte var jättebra; det blir hur konstigt som helst, och det värsta är att man märker det själv, storyn hoppar lite för mycket. Att arkitekten av byggnaden inte placerat fönster och dörrar där de ”normalt” är, får mig att tänka på Alice i Underlandet då hon öppna dörrar och luckor och hamnar någon annanstans. Lite kul vore det om man hade fönster mellan lägenheter i stället för utåt…eller?

På det hela taget en ganska makaber och mörk berättelse där jag inte kan få grepp om slutet är gott eller inte (kanske inte är så viktigt?).

2:a // Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s