Störst av allt

storst-av-allt-001

Störst av allt av Malin Persson Giolito, Wahlström & Widstrand, 2016

En rättegångsthriller, står det på framsidan, och jämfört med en Kvinna inför rätta är detta en helt annan läsning från en rättegång, oaktat att det är olika länder. Här känner jag mig som advokaten som får allt berättat för sig och det känns inte alltid så bra.

Maria, Maja, Norberg, nyss fyllda 18 år, Djursholmsflicka med rika föräldrar, sitter häktad sedan mer är ett halvt år, anklagad för att ha mördat två klasskamrater och anstiftan till mord på den rike, Djursholmsbon, Claes Fagerholm. Majas advokat, Sander, är den som skall få hennes liv tillbaka, tillbaka till mamma och pappa och lillasyster Lina, som hon inte kan tänka på för då går hennes hjärta sönder. Vi följer hela rättegången från v 1, måndag, till v 3, sista dagen. Invävt i detta berättar Maja om sig själv, killar, kärlek, otrohet, om att festa, vänskap, skola, examen, bli hög, ligga, hata, oroa sig, inte orka med, allt som en vanlig 18-årig tjej kan vara med om, under det sista året på gymnasiet.

Men hur kunde det bli som det blev? Det får vi själv försöka förstå genom Majas berättelse och genom rättegången.

Som Leif GW Perssons dotter har Malin kanske viss press på sig, men det märks inte av i denna bok. Språket är ungdomligt, fräscht och verkar genuint och flyter på ett helt annat sätt än pappa Perssons språk.

Mycket bra, 4:a // Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s