Katten och repet

katten-och-repet-001

Katten och repet av Majvor Müller, PUF-förlag, 2010

Det börjar med att Ond-Bengt hittas hängd 1992. Sedan får vi följa journalisten Hanna och hennes kompis, polisen Eva som bor i Luleå. Eva som efter en kväll med kollegan Jocke inte är ok…hon har blivit våldtagen och när hon inser det kommer alla känslorna på en och samma gång och hon ringer Jocke och berättar att hon tänker anmäla honom för våldtäkt. Jocke förstår ingenting. Ingen anmälan blir gjord och Hanna vet inte vad hon skall göra. Evas narkotikautredning tvingar henne att jobba med Jocke och på Haparandaanstalten blir en av de misstänkta svårt misshandlad, hur kunde de veta att hon varit där och pratat med killen? På julen, ”hemma” i Raitajärvi sker sadistiska dåd mot djur och när Hanna börjar fråga runt börjar pusslet att läggas, allt hänger ihop.

Müller skriver en bra deckare, inget exceptionellt, men trivsam läsning. Lokalkännedomen gör att den passar mig bra. Tycker dock att någon borde reagera på årtalen då man redigerat boken, tidigare böcker har haft många stavfel denna var ok, med undantag för årtalet som blev fel.

3:a // Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s