Mrs Sinclairs resväska

mrs-sinclare-001

Mrs Sinclairs resväska av Louise Walters, Lind &CO, 2014

Ett brev kan förändra allt du trodde var sant…kan man läsa på bokens omslag och att det skulle handla om brev, var inte det jag trodde då jag, faktiskt, köpte boken på grund av omslaget. Men det gör det, handlar om brev och om böcker och om Roberta och hennes pappa och farmor. Roberta som är en kvinna i yngre medelåldern och jobbar på en bokhandel som säljer både gammalt och nytt. Själv är hon mest på den avdelning som säljer gammalt och packar upp mm. Då och då hittar hon brev och vykort bland böckerna och det är det som startar Robertas funderingar om vem som verkligen är hennes farfar…Då hennes farmor flyttar in på äldreboende lämnar pappan in hennes gamla resväska med en massa saker som inte fick plats i flytten. I en av böckerna hittar Roberta ett brev från den man som hon trodde var hennes farfar, men nått stämmer inte.

I de två parallella berättelserna följer vi Farmor Dorothy, på 40-talet, och barnbarnet Roberta, 2010, och deras väg att hitta kärleken, men också om att hitta sig själv och sin plats. Varför stack mamman då Roberta var sex år? Varför kallar farmor henne för Nina?

Inget utöver det vanliga, lite lika hattaffären-boken fast med lite mer substans. Inget jag kommer att minnas om ett år, men fint omslag.

2:a // Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s