Vänd dig inte om

vand-dig-inte-om-001

Vänd dig inte om av Tove Alsterdal, Lind &Co, 2016

Detta är årets sista bok och då har jag läst 72 böcker detta år, inte så illa…Jag gillar Alsterdal och hennes sätt att berätta. Alltid ett aktuellt ämne och denna gång är det tre olika ämnen som flätas ihop på ett lite annorlunda sätt. Först är det psykiatrivården som inte kanske blev så bra som tänkt då man stängde en mängd vårdinrättningar, i denna bok Beckomberga. Andra ut är förmågan att hålla fasaden uppe då företaget gått åt pipan. för det tredje är det de rumänska tiggarna och deras utsatthet. Allt börjar med att Svante mördas och att Eva, Svantes ex fru, blir misstänkt för mordet. Nå´n måste sett nått, tänker Eva, tiggaren vid affären…var finns hon? Nu börjar jakten på sanningen, men vems sanning är det som gäller? Grannsamverkansgänget tar en kille som verkar lovligt tokig i bollen och har dessutom Evas klocka på sig. En pensioneras sköterska från Beckomberga börjar nysta i den unge mannens tokiga uttalanden och det visar sig att allt härrör sig från den tid då Beckomberga var i bruk. Många lösa trådar blir snart ett nät och nu skall boven fångas.

Jag tycker inte att Alsterdal bottnar i något av de tre olika ämnena utan allt lämnas flytande. Kanske går det inte att bottna i något på bara en bok men jag är lite undrande till förmågan att leva utan att finnas. Undrar hur många som gör det? Att leva över sina tillgångar ser man ju dagligen att många gör det är väl inte lika märkligt, men att skammen över detta kan få så ofattbara följder är lite underligt. Inte Alsterdals bästa.

3:a blir det denna gång // Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s