God Jul

god-jul-en-berattelse_pocket

God Jul av Jonas Karlsson, Bonnier Pocket, 2014

Nollbudget för julfirandet i Kommunhuset och kreativiteten flödar. Slutligen accepteras förslaget att skriva GOD JUL med julljusstakarna placerade i vissa fönster så att kommunmedborgarna kan ta del av kommunens julhälsning. Men allt skall ske i största hemlighet så att det blir en överraskning. Alla som skall ha en ljusstake får mail om att hämta en ur ”trappförrådet”. Det är nu det börjar toka till sig…alla tror att alla har fått samma mail och tar med sig en till grannrummet och så vidare, de som fått mail, men inte vill ha stake, struntar i att hämta en och påföljden blir att det står ingenting att läsa på fasaden. Lokalpressen bjuds in för att skriva om eventet men stakarbetet går inte precis på räls och snart råder krigsstämning. Det finns dock en medarbetare som Gunvald inte räknat med…

Jonas Karlssons skildrar kontorslivets vedermödor under några hektiska veckor i december och i likhet med Jag är en tjuv prickar han in kontorets alla avarter med ett stort mått av humor.
En kul liten bok om hur det kan gå om man inte låter sin personal förstå syftet och målet med varför saker och ting sker i viss ordning.

3:a // Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s