Jag är en tjuv

Jag är en tjuv 001

Jag är en tjuv av Jonas Karlsson, W&W, 2015
”Det borde finnas lite mer kvar att utvinna av mig, tänkte han. Helt slut är jag väl ändå inte. Jag lever ju, och så länge jag lever kan jag förändras”. Detta är Rolands tankar. Roland jobbar som säkerhetsvakt på varuhuset Mega Livs och nu är liksom måttet rågat. ”Jag är en tjuv”-skylten fick inte väntad effekt på snattarna, snarare tvärtom, och trots att Roland är mot skylten få han ändå ta smällen då sociala medier samlar sympatier mot kränkningarna med skylten. Men en dag får Roland ett erbjudande, mot att alla skyltarna försvinner och det av två småkillar.
Första boken jag läser av Jonas Karlsson och jag förvånas av att han har så god hand med att beskriva Roland och hans vardag. Julfirandet hos exet och den nye killen är ett trauma som jag aldrig skulle vilja uppleva. Roland har aldrig räckt upp handen i klassen och har heller inte begåvats med att kunna prata rakt ut på jobbmöten, han sitter mest still och tyst och blir då oftast den som tiger och samtycker. Jag kan verkligen känna med honom då Erik, chefen, ställer fråga på fråga och liksom förväntar sig några snabba svar.
Klar 3:a // Maria E

Ett svar till “Jag är en tjuv

  1. Ping: God Jul | Hobbybibliotekarien

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s