Alla medel tillåtna- Leona 2

Alla medel tillåtna

Alla medel tillåtna av Jenny Rogneby, Wahlström & Widstrand, 2016

Andra delen i serien om Leona och jag gillar denna brud. Hon, liksom, lever ett liv i sitt huvud och ett annat liv som hon visar upp utåt, för hon vet att det inte är rätt. I första boken märktes utförsbacken tydligt och jag undrade hur denna nedåtgående spiral skulle sluta…det fick jag inte reda på i denna bok heller men visst går det utför.

En självmordsbombare försöker spränga sig vid riksdagshuset men misslyckas och på sjukhuset frågar han efter Leona, som sedan får ta hand om förhören. Samtidigt får hon krav från Armand på pengar, som hon inte har, och nya planer tar form. Dessvärre skyr Armand inga medel och dottern blir inblandad och därmed också Peter. Hur skaffa pengar fort och säkert? Casino är ju inte 100%, det vet Leona av egen erfarenhet och nu börjar hon leta tänkbara deltagare för den perfekta kuppen.

David, som är en av polisens tjallare, blir via en kompis indragen i Leonas planering och han vet inte hur han skall dra sig ur när planeringen blir mer och mer verklig och alla övar in sina roller och snatr är det dags. Självmordsbombaren, Fred, har dock sina egna planer och när de krockar med Leonas planer och Peters planer och Davids planer går det inte riktigt som planerat. Det gamla klassiska uttrycket, en plan fungerar oftast tills den kommer i kontakt med verkligheten, gäller även här.

Rognebys Leona är en komplicerad kvinna som vet vad hon vill, samtidigt vet hon att det är fel att göra så, som mamma, som polis, som kvinna men hon gör det ändå och det är det jag inte riktigt förstår, varför? För att hon söker spänning, kanske. Leona börjar se syner som är otäcka, kanske ett tecken på sammanbrott, som verkar vara på gång, då hon inte tar vara på sig rent fysiskt heller. Skall bli intressant att läsa nästa bok för att se om Leona når botten eller om hon når toppen…? Gillar Rognebys sätt att skriva, men visst kan Leona bli lite mästrande ibland i sitt sätt att vara.

3:a // Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s