Projekt Rosie

Projekt Rosie 001

Projekt Rosie av Graeme Simsion, Bonnier Pocket, 2014

Hörde recensionen på Go´kväll och då jag såg boken, slog jag till. Men inte är jag lika entusiastisk som Ingalill Mosander. Visst, en feelgood bok men lite för förutsägbar. Don Tillman, forskare och professor, som har svårt i sociala sammanhang, skall hitta sig en kvinna som han kan gifta sig med. För att hitta rätt kvinna sammanställer han en enkät de får fylla i. Men ingen verkar matcha alla Tillmans önskemål. Då kommer Rosie in och rubbar alla cirklarna i Tillmans liv och tillsammans skall de försöka hitta hennes pappa med hjälp av DNA spårning. Rosie låter inte honom leva ut allt sitt kontrollerande och schemaläggande utan tar gärna vin fast det är ”öldag”. Hon attraherar honom och gör honom osäker och skrämd men samtidigt fascinerad och pirrig. Men hon är absolut inte hans typ, nä, inte alls…gissa hur det slutar?

Jag såg hela tiden Sheldon Cooper, från The Big Bang Theory, framför mig och det störde mig en del. Det tog tid att hitta rytmen i det lite styltiga språk som Tillman har och jag fick heller ingen uppfattning om hur lång tid boken utspelas under…om det nu spelar någon roll.

2:a blir det // Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s