Ett folk utan land

Folk utan land 001

Ett folk utan Land av Melina Marchetta, Gilla Böcker, 2015

En sorts fantasy som kanske skulle kunna vara en realityberättelse om människor som flytt sitt hemland men ändå har en önskan om att komma hem till Sitt Land. Landet Lumatere drabbades av en mörk förbannelse och kungen mördades, folket fördrevs eller flydde. Människorna lever nu i fångläger eller i flyktingläger och många dör av sjukdom och svält. Finnikin var bara barnet då detta hände och ägnar nu sin tid åt att besöka dessa läger tillsammans med kungens rådgivare. Han skänker folket hopp om att en dag kunna återvända. Han leds till ett kloster och där träffar han Evanjalin som genom att bejaka det han vill leder honom till sin far, återförenar kungens garde och enar folket och börjar återtagandet av landet.

Jag gillade Jellicoe Road men denna känns lite för lång och inte helt genomtänkt. Språket är fint och därför lite jobbigt, det tog tid att hitta läsrytmen i denna bok.

Nja…en 3:a // Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s