Experimentet

Experimentet 001

Experimentet av Catrine Tollström, HarperCollins Nordic AB, 2015

En riktig nagelbitare. Det är sån´t här man faktiskt kan tänka sig kan hända under en, typ, expedition Robinson. Vem vet egentligen hur agendan se och vem vet vilka som spelar på vilket lag och med vilken agenda? Åse får erbjudandet att åka ner till en avlägsen ö för att styra upp inspelningarna under Experimentet som försenats och där en av producenterna sänts hem för att han antastat deltagarna. Tja, varför inte, Åse åker. Väl på ön utvecklar det sig inte riktigt som Åse tänkt sig och hon får stor hjälp av sitt kunnande i kampsport. Det hela blir riktigt otäckt och när mörkret lägger sig vågar de inte längre sova ensamma. Men hjälper det, vem skall man lita på? Vem kan man lita på? Alla deltagarna är ju castade för att göra bra film, eller?

En bra och spännande psykologisk thriller där jag inte, med en gång, kunde lista ut slutet och det gillar jag, att det inte är alltför självklart. Att kärlekssituationer uppstår under pressade lägen är helt förståeligt, och det sker även här, men det är inget som Tollström grottar ner sig i. Jag gillar detta och liknar den mycket med 36 timmar av David Bergman. Snabb och rapp handling som håller mig fången hela tiden, ser fram emot fortsätting.

4:a // Maria

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s