Sanning med modifikation/Önska kostar ingenting

Sanning-önska 001

Sanning med modifikation av Sara Lövestam, Pocketförlaget, 2015
Önska kostar ingenting av Sara Lövestam, Pocketförlaget, 2016
Första och andra boken om Kouplan och Lövestam gör det bra. Kouplan är en ung man som lever i en kvinnas kropp och som kom till Sverige för en tid sedan. Just nu lever han utan papper och försöker hålla sig flytande genom att panta tomglas och vara privatdeckare. Första fallet är en försvunnen sex-årig flicka. Kouplan som bor inneboende i ett rum börjar nysta i detta fall samtidigt som han är väldigt rädd att åka fast hos polisen. Sanningen är kanske inte alltid vad man vill tro och han kommer en helt annan härva på spåret.
Andra fallet är att stötta en kvinna med att hitta en solochvårare som lurat henne på 200 000. Det hela slutar med att Kouplan själv blir lurad och arg, och nu blir jakten dubbelt viktig.
Jag har läst Lövestams Hjärta av jazz som jag gillade trots alla lösa trådar och obesvarade frågor. Dessa två böcker har en tydlig röd tråd och det är Kouplans förvandling och förmåga att överleva, hans självklara syn på sig själv som man och omgivningens tvekan. Det är nästan så att själva ”fallen” är bi-story. Skall bli kul och se hur det fortsätter.
2 x 3:a // Maria E

Ett svar till “Sanning med modifikation/Önska kostar ingenting

  1. Ping: Luften är fri | Hobbybibliotekarien

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s