Jakten på John Bauer

Jakten på John Bauer 001

Jakten på John Bauer av Måns Hedberg, Mörkersdottir förlag, 2013
Vad hände med John och Ester Bauers sista målningar? Mira är på landet med sina föräldrar och där finns en ny kille, Viktor. De blir kompisar, efter ett tag, då de inser att de är fast tillsammans med ett mysterium att lösa; vad vill Putte och Ester ha sagt och vem är Carlsson och varför händer det så mycket konstigt på udden där John Bauer bodde för nästen 100 år sedan? Spökar det? Nä, barnen tror inte på spöken men spökena verkar tro på dem.
En spännande bok om ett sommarlov som är utöver det vanliga. Språket är bra och boken är rekommenderad från 9 år, passar utmärkt för det är korta kapitel så man kan sluta när man vill. Hedberg håller ihop fakta och fiktion på ett bra sätt och det finns hela tiden en röd tråd och så småningom en förklaring till det mesta…
3:a // Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s