Var det bra så?

var det bra så 001

Var det bra så? Av Lena Andersson, Natur och Kultur, 2007
Skriven 1999, av den då 29 år gamla Lena Andersson, och jag vill gärna leka med titeln och betona lite olika exempel:
Var det bra så?- Nä, det var det inte- vart var alla vuxna som skulle förklara, svara på frågor och stötta ungdomarna i sina vidare val? Gjorde verkligen SYO-n så?
Var det bra så?- Nä, klimatet i skolan var nog ganska lika dåligt oavsett om man bodde i Tensta eller Torpgärdan. De olika typerna som Andersson beskriver fanns i min klass också.
Var det bra så?- Som frågan i charken då man begärt två hekto skinka. Nä, de var inte bra så, jag vill ha lite grillad kyckling också. Jag vill veta mer. Liksom i Lill-Tarzan och jag, där får man reda på mer om hur det gick och hur jävla dåligt det egentligen var, fast man som barn inte förstod var eller vems felet var.
Var det bra ?- Bra och bra…jag var nog lik Lotta som inte riktigt deltar aktivt men som heller aldrig är utanför. Tog aldrig ställning för eller emot och kunde vara på båda sidorna samtidigt, märkligt, varken snäll eller elak…eller både ock.
Jag tycker nog att boken borde ha bättre uppföljning. Förstå behöver jag inte,  men vad hände med Åsa, Pia och Jocke?
Nja, 3:a

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s