0.4- It´s a brave new world

noll.4 001

0.4- It´s a brave new world av Mike Lancaster, Egmont, 2011
I den lilla amerikanska byn pågår en marknad och en av killarna där skall göra en hypnosshow. När Kyle, och de fyra andra, vaknar ur hypnosen är alla totalt förändrade. Hotfullt vill de att dessa fyra skall anmäla sig i silon eller dras med dit men Klye förstår att något gått snett och flyr. Tillsammans med de tre andra försöker de förstå. Samtidigt ser de hur de övriga i byn samlas på ängen och de liksom ” kopplar ihop sig” med tentakler och efter det är det som att kyle och de tre andra inte finns. De kan se de andra men inte interagera, inte röra, inte förstå. Till slut förstår de att alla andra har blivit uppdaterade till 1.0 och de själva är kvar 0.4. Kyle talar in hela historien på gamla kassettband som många år senare hittas och det är dessa band vi får ta del av.
Lätt engelska om att inte höra till fast ändå finnas. Nya programvaran verkar inte bättre, tycker Kyle, men är det bättre att inte höra till? Fick lite känslan av Interstellar och biten där man lever parallellt fast i olika dimensioner och dessa kan ibland komma i kontakt med varandra, fast bara lite. Undrar vilken programvara jag är, 0.1?
Gillade den faktiskt, 3:a // Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s