Bättre snart

Bättre snart 001

Bättre snart av Ida Pyk, Rabén & Sjögren, 2013
-Snart bättre, Sofia, det blir snart bättre. Du förstår väl hur det kan vara, Sofia, men det blir snart bättre.

Men det är inte alls så, Sofia förstår inte varför föräldrarna skall skiljas och inte blir det bättre när mamman kommer hem med en ny kille som visar sig vara slöjdläraren. En lärare som Sofia gillat jättemycket och till och med kunde hjälpa på rasten.
Ja, rasten var också jobbig. Hon vill spela basket med killarna men samtidigt vill hon vara med tjejerna, men smink och fester och allt annat är inte hennes grej, ännu. Basketturneringen blir bra och dålig. Bra för att hon gör mål och killarna tycker att hon är grym, dålig för att tjejerna ropar om hon inte är kille? Inga bröst, ingen mens men Leo verkar gilla henne och Ofelia är juste.
Det är många tankar i en 12-årings liv och Sofia är inget undantag. Det gäller att vara rätt och säga rätt samtidigt som man tycker att man är ful får man höra att man är fin och inte vet om det är lögn eller sanning. Pappa och mamma är glada på varsitt håll och Sofia är ledsen i mitten och förstår faktiskt inte. Tur att Billy finns.
Jag tycker att Ida Pyk har ett bra språk som känns trovärdigt och jag kan lätt identifiera mig med barnen. Hoppas inte att alla har det så här, men detta kan vara en bra bok att läsa i klassen för mycket händer där.
3:a // Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s