Född fenomenal

Född fenomenal 001
Född fenomenal av Josephine Bornebusch, Bonnier Carlsen, 2014
Skriven i dagboksformat jämför jag med Berts dagböcker. Kan inte låta bli… Rut som är missnöjd med sitt namn men helt besatt av andra världskriget och i synnerhet Anne Frank. Rut anser sig själv som tråkig men smart och kan då leva med att klasskompisar köper snygga märkeskläder då men egentligen borde hjälpa andra. Men hon har inget emot att köpa märkeskläder själv under temat” hjälp dig själv först och hjälp sedan andra” ja, som syrgasmasken i flygplanet.

Då det blir tal om klassresa lyckas hon få med hela klassen till Amsterdam, utan att de genomskådar hennes planer för mycket. Att allt inte går som planerat är inte svårt att fatta men av med oskulden blir hon.
Nja, jag får inte den rätta feelingen av denna bok. Lex Bok var betydligt bättre och alla mail till/från sin frånvarande brorsa kunde ha strukits, utan att boken blivit sämre, de kändes mest som utfyllnad. Jag känner heller inte igen språket och/eller sättet att vara som tonåring, men jag är ju heller ingen tonåring längre.
Det blir en 2:a
// Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s