Mördarens Apa

Mördarens apa 001

Mördarens apa av Jakob Wegelius, Bonnier Carlsen, 2014
Här får vi följa Sally Jones vidare äventyr ända till Indien. Hur kommer det sig? Sally och Chiefen råkar ut för oväder och kör på en val och måste bogseras till hamn för reparation och dit går alla pengarna, nästan. I Hamnen i Lissabon blir de stående för att försöka få en transport. Tiden kan vara typ, 30-tal och många fartyg vänta på last. Till slut får de ett uppdrag- hämta kakel uppåt floden. Det visar sig vara en riktig skumrask affär som slutar i att Chiefen kastas i fängelse efter att ha mördat en man.
Katastrof, allt är ljug och Sally hotas skickas till zoo. Hon flyr! Med hjälp av en underbar kvinna och hennes musikant vän lyckas hon sedan komma på fötter och kan börja fundera på hur hon skall få ut Koskela ur fängelset. Det blir en lång och mödosam resa, men Koskela är dömd till 25 år så allt annat är ju kortare, men ut måste han.
En fantastisk bok, skriven av Sally Jones själv, med fina illustrationer . Den blir aldrig tråkig och bilderna kompletterar väl texten. Fina kartor på insidan av pärmarna visar färdvägarna. En bit tur har hon också men med mycket skicklighet och fingertoppskänsla kommer Sally  helskinnad hem från Indien.
Kul bok, stark 3:a // Maria E

Legenden om Sally Jones

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s