Heddas bok

Heddas bok 001

Heddas bok av Lin Hallberg, Bonnier Carlsen, 2012
Sommaren efter ettan skall Hedda vara med sin mormor på landet. Mamma och Pappa skall jobba del av sommarlovet, men det gör inget för Hedda älskar att vara med sin mormor. Mormor är pensionerad veterinär men hjälper fortfarande en del gamla kunder och så har hon en fin hund som heter Rufus. Hedda får hjälpa till med småsysslor och älskar det, kycklingar, kattungar och skadade smådjur men bäst är att få följa med mormor till något djur som behöver henne. Men nog är mormor trött ofta, tycker Hedda ibland.
Boken är vackert illustrerad av Maria Sandberg och jag gillar Hallbergs sätt att berätta. Hon hittar precis rätt stämning då bästa kompisen Louise, från stan, kommer och hälsar på. Det liksom skär sig och här får mormor jobba som amatörpsykolog, och gör det bra. Mormor berättar också att hon är sjuk och samtalen om döden faller naturligt. För att hjälpa mormor flyttar de in hos henne på landet
Hedda skriver i sin bok som hon lämnar in till läraren då skolan börjar. Då Louise får veta att mormor skall dö blir stämningen tryck…
Läsa ett kapitel om dagen, högt i klassen är en bra ide.
Passar bra från år 1.
Klar 3:a // Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s