Hennes iskalla ögon

hennes-iskalla-ogon_pocket

Hennes iskalla ögon av Carin Gerhardsen, Pocketförlaget, 2014
Detta är sjätte boken i ”Hammarbyserien” och den första för mig.

En kall februaridag kommer tre helt olika scenarios länkas ihop på ett brutalt sätt och alla kommer inte därifrån med livet i behåll.                                              Det är Eva-Lena och hennes son Jonny, det är Julia och hennes väninna Heidi och Malin med vännen Anneli. Omedvetna om varandra och på olika sätt i dysfunktionella förhållanden försvinner Eva-Lena och Heidi spårlöst. Poliserna, med Conny Sjöberg och Petra Westman i täten, nystar så sakteliga upp denna gordiska knut av trasiga människor och människor med kontrollbehov utöver det normala. Insprängt i detta kommer Petras förhållande in och Anderssons förälskelse till en av de inblandade, som hotar nästan att ta honom från fallet. Jag tror att dessa händelser är de som knyter ihop serien för där fanns inga direkta slut i denna bok.
Gerhardsen skriver på ett beskrivande sätt och man får verkligen inblick i de förhållanden som i får följa; varför de blev som de blev tycker jag bara reds ut i Eva-Lenas fall. Hade nog velat veta mer om Malins make. En bra kriminalroman, men inget utöver det vanliga.
Klar 3:a // Maria E

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s