Brinnande livet

Brinnande livet 001

Brinnande livet av Alice Munro, Atlas, 2013

Nobelpristagare i litteratur 2013 och kan man säga som i Tjuren Ferdinand; Fantastico, Esplendido eller nått sån´t. Nä, det kan man inte, inte jag i alla fall. Jämför med Doris Lessing och där ligger Munro långt efter. Boken är 300 sidor lång och innehåller 14 noveller som alla var ganska lågmälda på gränsen till tragiska. Inga noveller att läsa bara för nöjes skull. Det var tungt och stundtals jämför jag med Blandade bränder av David Means som jag också upplevde tung och tragisk. Ja, visst är det hon skriver detaljerat och utstuderat men ledsamt. Bäst är nog novellen Inom synhåll för sjön med en dement kvinna i huvudrollen, eller är hon dement, hon har ialla fall en mardröm, eller har det hänt?

Det var jobbigt att läsa denna bok och det tog lång tid, men nu är det gjort och jag kan lägga en Nobelpristagare till bakom mig.

2:a  // Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s