Pappersstäder

pappersstader_haftad

Pappersstäder av John Green, Bonnier Carlsen, 2014

Efter Förr eller senare exploderar jag har man valt att ge ut en bok som Green skrev 2008. Quentin och Margo har bott granne sedan de var två år och varit bästisar under sju år. Vid nio-års ålder blev det paus i vänskapen, då Margo är mera vild än tam. Nu, nio år senare, kommer Mago förbi och behöver hjälp med 11 saker. En väldigt intensiv natt med hög puls medans do-listan prickas av en efter en…efter det försvinner Margo. Hon är ju myndig och får faktiskt åka hemifrån om hon vill, konstaterar polisen, men Quentin tror hon leker kurragömma och börjar leta ledtrådar. ”Du skall åka till pappersstäderna och du skall aldrig återvända”, är en ledtråd. Var ligger pappersstaden och skall han hinna innan Margo tar sitt liv, för det är det han tror att hon skall göra.

Inte alls lika bra som tidigare nämnda bok men ganska rolig, särskilt deras nattpatrull, där Margo vill straffa/belöna en del av de hon känner eller trodde sig känna. Språket är trovärdigt och ungdomarna beskrivs bra.

3:a // Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s