Hitta vilse

Hitta vilse

Hitta vilse av Carin Hjulström, Forum, 2010

Frida, som är journalist, har vickat på lokalpressen och skall nu till storstan (Stockholm) för att få ett fast jobb på en stor tidning. Jobb, boende, bra lön, spännande uppdrag, kärlek kanske men det blir sparken direkt då tidningen måste dra ner. Vad skall hon göra nu, med dyr lägenhet, visserligen på lån men ändå. Hon tar ett städjobb på en restaurang och går på danskurs hos ägaren, blir vän med Marita från jobbet, tar nytt jobb som informationschef på ett nytt bolag där hon ställs inför vissa moraletiska frågor. Vilka skall hon vara lojal mot, kollegor eller chefer?

Goda vänner kan man aldrig få för många av och när Maritas pappa dör blir det Frida som stöttar. Maritas historia som dotter och hennes pappa är fint invävd i vardagslivet som inte alls är enkelt. Hjulström skriver bra utan att bli för sentimental och gråtmild. Jag gillar hennes sätt att beskriva männen och deras relationer. Ramon och han fru, Berglund och hans barn, Maritas pappa och Marita, Max och hon själv, Leo och nya jobbet och så vidare. Hur hittar man kärleken…kanske runt hörnet där bästa vännen bor.

Klar 4:a // Maria E

Ett svar till “Hitta vilse

  1. Ping: Kärlek sökes | Hobbybibliotekarien

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s