Kapten Fiennes skatt – SUB ROSA detektiverna

Sub rosa

Kapten Fiennes skatt, SUB ROSA detektiverna (andra boken) av Veronica von Schenck, Bladh by Bladh, 2012

Syskonen Milo och Vendela skall göra PRAO och Milo har valt museet, Vendela en syatelje och båda är jättenöjda med sina val och spända inför veckan. Museet visar sig fått ett arv från en avliden 1500-tals samlare och syateljen en beställning på maskeradmasker och reparation av renässansklänningar. Detta hänger ihop, inser barnen då de berättar om dagarna för varandra, och mysteriet tätnar, blir till och med lite spännande då och då. Det som är lite trist är att författaren, likt Lindell/Skavlan och Mystiska Millan böckerna skall lära ut en massa som de anser sig viktigt. Det blir torrt och trist. Däremot är det bra att delarna ur ”dagboken” är invävda och det ger lust att läsa vidare om Magellan och den strapats som tog hans liv.

Tycker att David och Larissa är en bättre duo, men gillar man lite historia är detta en bra deckare.

Den siste tsarens hemlighet heter första boken och Det japanska husets förbannelse heter den tredje boken

3:a får denna bok // Maria E

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s